Croatia Full of Life

Hrvatska

Neovisno o tome odaberete li gradske plaže poput Banje u Dubrovniku, plaže na osami poput onih koje kriju otoci Korčula i pjeskovito Lastovo, šljunčane plaže poput one u Brelima ili čak opuštajuće poput onih na otoku Visu, prepune života poput onih na Pagu ili plaže savršene za surfere poput onih na Braču, Hrvatska krije spektakularne plaže koje će zadovoljiti obitelji, nudiste i one željne netaknute prirode.

 Grčka ima oko 11 miliona stanovnika, a glavni grad je Atina sa oko 4 miliona. Visoke planine se usjecaju u Grčku od albanske granice na sjeveru do Korintskog zaliva na jugu. Oko 70% zemlje je brdovito sa oštrom planinskom klimom i ne baš plodnom zemljom .

Grčka ostrva i priobalne krajeve karakteriše tipična sredozemna klima: zime su blage i kišovite, a ljeta suha i vrela. Na sjevernim planinama zima je jaka, a padavine su česte i obilne.

Ribolov je na oko 2.000 grčkih ostra u Jonskom, Sredozemnom i Egejskom moru, nezaobilazna djelatnost. Obala je veoma razuđena, sa velikim brojem ostra, poluostrva, zaliva i po razuđenosti je druga u Evropi.

Preko ljeta Grčku pohode turisti zbog sunca, velikog broja prelijepih mjesta i plaža, a zimi zbog njenih spektakularnih drevnih antičkih ruševina, manastira i brojnih spomenika kulture koji govore o bogatoj prošlosti jedne od najstarijih     civilizacija na svijetu.

Grčka je najstarija država u Evropi u njoj su nastale evropska civilizacija, kultura i umjetnost, na šta su Grci danas jako ponosni. Poslovična predusetljivost ovog naroda svakako je uticala na brzi razvoj turizma , ali im to nije oduzelo njihovu ležernost, opušten odnos prema gostima, druželjubivost, želju za muzikom i igrom što sve zajedno svrstava ovu zemlju među najpoželjnije turističke destinacije na svijetu.

Hotel Croatia
NA UZVISINI POLUOTOKA SUSTJEPAN, S POGLEDOM NA STARI GRAD CAVTAT I SREDNJOVJEKOVNE ZIDINE DUBROVNIKA
Više informacija
Hotel Cavtat
200 M OD CENTRA GRADA I LUKE CAVTAT
Više informacija
Mlini
Hotel Astarea
Uz more, u mediteranskom raslinju
Više informacija
Mlini
Hotel Mlini
UZ MEDITERANSKU ŠETNICU, PORED ŽIVOPISNOG MJESTA MLINI TE UZ NEPOSREDNU BLIZINU MALIH SKRIVENIH PLAŽA
Više informacija
Srebreno
Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel
U MIRNOM ZALJEVU, NA SAMOJ OBALI MORA, SPOJENO ŠETNICOM UZ MORE 4 KM SA SUSJEDNIM MJESTOM MLINIMA,…
Više informacija
Dubrovnik
Grand Hotel Park
UZ MORE, U UVALI LAPAD, OKRUŽEN BUJNOM VEGETACIJOM KOJA SE SPUŠTA SVE DO PLAŽE
Više informacija