IGALO Institut "Dr Simo Milošević"

Igalo institut

7 dana u najpoznatijem banjskom liječilištu na Balkanu već od 240 €

Smještaj na bazi punog pansiona! Različite vrste medicinskih tretmana i terapija!

 

Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju "Dr Simo Milošević" u Igalu ubraja se u najveće i najpoznatije institucije za multidisciplinarno banjsko liječenje na Balkanu. Začetnik je moderne fizikalne i preventivne medicine, rehabilitacije, talasoterapije i wellnessa, a postao je jedan od glavnih međunarodnih centara za rehabilitaciju djece, odraslih i starih osoba.

 

Pozitivna dejstva igaljskih prirodnih faktora svoj učinak ne pokazuju samo u okviru medicinskih programa. Blagotvorni uticaji blata, mineralne vode i masaža, uz aromatične mirise, opuštajuću atmosferu i u prijatnom ambijentu primjenjuju se i u kozmetičke svrhe.

 

Igaljski peloid (blato) vadi se iz mora u Igaljskom zalivu i karakteriše ga visoki sadržaj minerala i biološki aktivnih supstanci. Zahvaljujući tome, Igalo se razvilo u jedno od najvećih i najboljih peloidnih liječilišta u svijetu.

 

Mineralna voda predstavlja veoma važan faktor u liječenju i rehabilitaciji, jer djeluje vazodilatatorno (popravlja oštećenu cirkulaciju), spazmolički (smanjuje napetost muskulature), analgetično (smanjuje bol), i opuštajuće. Blagotvorno djeluje na razna hronična reumatska oboljenja, reumatska oboljenja mišićnog i vezivnog tkiva, oboljenja perifernog nervnog sistema, stanja trauma i operacija na lokomotornom aparatu i određena kožna oboljenja.

 

U Institutu su po ljekarskim nadzorom dostupni hidrotretmani, talasoterapija, hidrokineziterapija, manuelna masaža, kineziterapija, elektroterapija, sono terapija, magnetoterapija i laseroterapija.

 

Cjenovnik smještaja u zavisnosti od sezone i medicinskih tretmana možete pogledati u prilogu.